Ivan Gas | Arquitecte

ANÀLISI D'INTEL·LIGÈNCIA COMPETITIVA

Descarregar PDF

QUÈ ÉS UN ANALISTA D’INTEL·LIGÈNCIA COMPETITIVA?

Un analista d’intel·ligència competitiva és un professional que a través de les metodologies adequades cerca, col·lecciona i filtra informació per analitzar-la i extreure’n un “producte” que posa a disposició de qui decideix.

 

QUINA ÉS LA SEVA FUNCIÓ?

Davant d’una necessitat o problema plantejat per l’òrgan decisor, l’analista elabora informes de com actuar en cada situació concreta. Hi ha dos formes de procedir: amb intel·ligència tàctica o bé, amb intel·ligència estratègica.

 

La intel·ligència tàctica resol situacions de crisi presents que requereixen d’una actuació ràpida i contundent. En canvi, la intel·ligència estratègica situa a l’empresa en futurs escenaris per testar el seu grau de supervivència i èxit.

 

A QUI VA DIRIGIT?

A tot tipus d’empresa.

QUIN PERFIL TÉ?

La formació inicial d’un analista pot ser multidisciplinària. En el meu cas concret combino l’arquitectura, el retail i l’anàlisi competitiu. Aplico els meus coneixements al desenvolupament de fórmules comercials, proposo millores organitzatives i, en situacions complexes, ajudo a l’empresari a la recerca de solucions.

 

PER QUÈ ÉS NECESSARI?

En un mercat contínuament canviant, ple de tendències efímeres i uns clients molt exigents i amb pocs recursos econòmics, l’estabilitat de l’empresa ha passat a ser un estat irreal. Empreses que fa deu anys es menjaven el món com Blackberry, a dia d’avui, la seva tecnologia ha quedat antiquada i la seva cartera de clients pràcticament desapareguda.

 

Per això, un analista estudia l’entorn de l’empresa en tots els camps per mantenir-la a flotació, prevenir les amenaces i garantir el seu èxit per als pròxims anys. També treballa amb contra-intel·ligència per protegir els seus secrets de la competència.

 

MÉS INFORMACIÓ ( fes click a "descarregar pdf )