Ivan Gas | Arquitecte

APARTMENT

RENOVATION

Location: Andorra

Year: 2011

Client: Private

State: Sketch

CASUAL-FUNCTIONAL. interior renovation of a duplex apartment in Andorra la Vella. The project aims to give a trendier aspect to the flat and offer the new tenants more adaptable features.

Share

Compartir al Facebook Compartir al Twitter Compartir al Google Plus Compartir al Tumblr

Notes

This is the proposal for the remodelling of the interior of a two-floor apartment located in Andorra. The main goal of the project is to provide freshness and give a feeling of spaciousness, especially at the ground floor, by removing the existing compartmentalization. The design strategy is to create a contrast between the modern and the traditional, by suggesting new ideas as well as working with typical local material such as wood and slate. In order to establish a balance between colour and material, it was decided to divide the entire interior decoration into four different chromatic groups; natural wood colour for the windows, the tables and the floor; black colour for the kitchen walls and floor and the fireplace; white colour for the seating furniture, walls and ceilings; and finally, stainless steel colour for the lights.